At strikke en bluse eller en sweater er et stort projekt og for at opnå et godt resultat, er det vigtigt at forberede sit arbejde. Her er nogle tips til at komme godt i gang.

 

oversigt 

Første trin: Før du bestiller dit strikkekit - valg af den rette størrelse
Andet trin: Når du har modtaget dit strikkekit - begynd med en strikkeprøve

Tips, mens du strikker
Tips til færdiggørelse af arbejdet
Anvendte teknikker
Forkortelser anvendt i opskrifterne

              

 

FØRSTE TRIN - før du bestiller dit strikkekit

Valg af den RETTE størrelse

For at du kan vælge den størrelse, som passer dig bedst, foreslår vi, at du finder en bluse eller sweater, der svarer til den model, du vil strikke, med hensyn til form og tykkelse, og måler størrelsen på den. 

Den bluse, du måler, har sikkert ikke helt samme form og tekstur som den model, du vil strikke, men den vil give dig en idé om, hvilken størrelse du skal vælge. 

Sammenlign med målene for de forskellige størrelser i afsnittet "Specifikationer".

En trøje i tynd uld er ofte designet løstsiddende, så det er bedre at vælge en lidt større end en mindre størrelse.

 

VALG AF DEN RETTE STØRRELSE STRIKKEPINDE

Den pindestørrelse, der er angivet i opskriften er den, der er anvendt til at strikke modellen. Men vi strikker ikke alle lige fast eller løst, så den pindestørrelse, der kræves til at opnå en given strikkefasthed kan variere. Derfor skal du altid lave en strikkeprøve i henhold til anvisningerne i opskriften for at sikre dig, at den model, du strikker, får de anførte mål. 

 

ANDET TRIN - NÅR DU HAR MODTAGET DIT STRIKKEkit

BEGYND MED EN STRIKKEPRØVE

Begynd altid med at strikke en prøve på 40 m x 40 p (strikket frem og tilbage) eller 40 m x 40 omgange (strikket rundt), alt efter hvilken strikkemåde der bruges i opskriften. Brug den pindestørrelse og strik i det mønster, der er angivet i opskriften.

Når prøven er færdig, skal den fugtes og tørre som for den færdige bluse. Indsæt herefter 2 nåle med 10 cm afstand på samme række. Tæl antallet af masker mellem nålene. Det giver antallet af masker per 10 cm.

Sæt derefter 2 nåle i prøven med 10 cm afstand i højden, og tæl antallet af rækker mellem nålene. Dette er antallet af rækker/omgange per 10 cm.

Hvis din strikkeprøve er større end 10x10 cm, skal du strikke en ny prøve med tyndere pinde, og hvis din strikkeprøve er mindre end 10x10 cm, skal du strikke en ny prøve med tykkere pinde. 

 


tip, mens du strikker

Kantmasker: Det er den første og sidste maske på pinden, når der strikkes frem og tilbage.

Strik kantmaskerne som anført i opskriften. Det giver dig mulighed for at samle delene flot med madrassting, når du er færdig med at strikke uden at et eventuelt mønsteret brydes.

Ind- og udtagninger strikkes altid inden for kantmaskerne.

I opskrifterne har vi inkluderet farvediagrammer, når det er relevant. Nogle ting kan være vanskelige at forklare med tekst, men nemme at vise visuelt. Til de modeller, der er strikket med mønstre i flere farver, er diagrammer meget tydelige.

Strikning rundt: Når jeg har slået masker op, strikker jeg de to første pinde frem og tilbage, før jeg begynder at strikke rundt, så maskerne er mere fleksible.

 


Tip til færdiggørelse af arbejdet

Mange af vores modeller har ingen sammensyninger, men det er dog ikke altid muligt at undgå.

Madrassting er vores favorit, fordi man syr fra retsiden af arbejdet og kan på denne måde få fx farvestriber til at passe perfekt, hvilket giver et mere "færdigt" resultat. Det er en god ide at øve sig på to prøver, før arbejdet sys sammen. Brug altid en synål med rund spids for ikke at dele uldtråden.

Det anbefales at dampe arbejdet før montering, således at mønsteret fremtræder flot, og maskerne får et regelmæssigt udseende. Rør aldrig de strikkede stykker direkte med strygejernet. Opspænd delene til rette mål, og læg et fugtigt stykke ovenpå. Lad delene tørre. Du kan også fugte de strikkede stykker med et dampstrygejern.

 

ANVENDTE TEKNIKKER 

I opskrifterne er alle de anvendte strikketeknikker grundigt beskrevet, og vi har lagt små videofilm ud på websiden, som viser vores teknikker. Se dem under "Tutorials". 

Hvis du har spørgsmål til en opskrift, eller du ønsker yderligere oplysninger, før du bestiller et strikkekit, er du velkommen til at sende os en e-mail på info@bichesetbuches.com. Vi svarer hurtigst muligt. 

 

VORES STRIKKEopskrifter

Vi har valgt at skrive vores strikkeopskrifter uden de sædvanlige forkortelser, så de er hyggeligere at læse. Det gør det også nemmere for nye strikkere at gå i gang.

Hvis en model indeholder et flerfarvet mønster, vedlægger vi farvediagrammer i de rette farver, så det er supernemt at følge diagrammerne.