Nå vi vælger garner, går vi kun efter naturgarner. Vi vælger ud fra den bedste kvalitet og de flotteste farver. Her kan du se en præsentation af de forskellige garner, Astrid har valgt til at strikke Biches & Bûches modellerne, og som vi bruger i de forskellige kits.

biches & bûches GARNET
 

Biches & Bûches garnet kommer fra Skotland - hvis du har været der, har du formodentlig bemærket, i hvor høj grad fårene er en naturlig del af landskabet, og at de løber frit rundt. Garnet spindes og farves i en familieejet virksomhed fra 1798, der er kendt for at have noget af verdens bedste lammeuld, både med hensyn til naturlig blødhed, farver, specifikationer og kvalitet. 

Vi har valgt at tilbyde Biches & Bûches lammeulden i to tykkelser, Petite (som du kan se på den øverste række billeder) og Chunky (som du kan se på den nederste række billeder), afhængigt af hvilken model du vælger at strikke. Chunky garnet er noget kraftigere og varmere! Petite er et finere garn, der bruges til de tyndere modeller og er velegnet til alle former for mønsterstrik.
 

 

 

malabrigo GARNET

 

Vi har valgt at strikke i garn fra Malabrigo, som er helt utroligt blødt og findes i et stort udvalg af indbydende farver. 

Malabrigo garnet produceres i et familieejet garnfirma i Uruguay, som blev grundlagt af to svogere, der fandt på at farve uld i deres køkken tilbage i 2005. I dag leverer de til hele USA, Europa og mange andre lande. De producerer på en miljøvenlig måde, som vi værdsætter.

Garnet er håndfarvet, så farverne varierer fra bundt til bundt, hvilket gør alle modeller unikke. Garnet er ekstremt blødt og findes i de smukkeste farver.

Ulden produceres på farme i Uruguay, hvor fårene løber frit omkring i bjergområderne og passes af fårehyrder i gammel stil.

Når du bestiller et strikkekit med Malabrigo garn, leveres garnet altid i bundter som vist på billederne. Garnet skal vindes op i nøgler, før du kan begynde at strikke. Det er heldigvis super nemt og hyggeligt at forberede sit strikkeprojekt på denne måde. Man kan også bare bruge en stol og sine hænder. På den måde bliver du næsten en del af uldtransformationsprocessen.
 

 

 

isager GARNET

 

Isager garnet fremstilles af et dansk familieejet firma. Det er virkelig et helt specielt garn, og vi elsker det! 

Hos Biches & Bûches arbejder vi i øjeblikket især med kvaliteterne Alpaca 1 og 2, Silk-Mohair og Spinni i vores kollektioner.

Alpaca 1: et tyndt 100% alpakagarn, som mest bruges i kombination med andre garnkvaliteter, og som tilføjer ekstra blødhed og fylde. Når det strikkes sammen med andre garner, kan der strikkes på større pinde, så der opnås en lidt grovere struktur.

Alpaca 2 : et tyndt uldgarn i 50% alpaka og 50% uld fra Peru, som vi bruger i vores sjaler og i model no. 35 for eksempel.

Silk-Mohair: 70% super kid mohair og 30% silke. Vi bruger denne kvalitet sammen med vores egne Biches & Bûches garner for at opnå ekstra blødhed og fylde. Når det strikkes sammen med andre garner, kan der strikkes på større pinde, så der opnås en lidt grovere struktur.

Spinni: 100% uld. Det er et entrådet uldgarn, vi bruger i kombination med vores egne garner for at opnå en tykkere struktur til enkelte modeller. Det er varmt og meget let.

Spinni garnet fra Isager leveres i bundter som vist på billedet. Garnet skal vindes op i nøgler, før du kan begynde at strikke. Vi viser, hvordan det gøres, på videoen øverst på siden. Det er heldigvis super nemt og hyggeligt at forberede sit strikkeprojekt på denne måde!
Alpaca 1 + 2 og Silk-Mohair leveres i nøgler, så de er klar til, at du kan begynde at strikke med det samme!